Prehrana

Buddha Bowl Dish With Vegetables Legumes Top View (1)

ZDRAVA PREHRANA! 

Letos smo se odločili, da bomo ozaveščali o pomenu zdrave prehrane, ki je ključna za naše dobro in kvalitetno življenje.

 V ponedeljek 9.10.2023 smo organizirali prvo predavanje o prehrani, ki ga je vodila strokovnjakinja dr. Tadeja Jakus, predavateljica na fakulteti za vede o zdravju.
Prehrana je zelo velik in širok pojem in vse razložiti v enem predavanju je misija nemogoče. Odločili smo se, da začnemo čisto na začetku in se spoznamo z osnovnimi informacijami. Tema predavanja je bila “VEM KAJ JEM?” 

Si znate odgovoriti na to vprašanje? Velika večina ne oz. misli, da ve kaj je, v resnici pa uživajo nezdravo predelano hrano. Na tem predavanju nam je Tadeja razkrila pomembno skrivnost kako in na kakšen način nas proizvajalci pritegnejo k nakupu določenega izdelka, kateri pa ni nujno, da je kvaliteten. Spoznali smo, da je zelo pomembno, da znamo preverit kaj kupujemo, saj je bistvenega pomena sestava izdelka in ne kaj piše in kaj je narisano na embalaži. 

Za zaključek pa samo še to, res toplo priporočamo, da jeste sezonsko hrano in da si v trgovini vzamete kakšno minutko več in res preberete kaj daste košarico. 

Lepo bodite!
Ekipa Bosport

Scroll to Top