TEČAJ TEKA NA SMUČEH

Tek na smučeh

Eden najlepših športov, ki nam jih nudi zima je zagotovo TEK NA SMUČEH.  Čas preživet v naravi, na čudovitih tekaških progah je pravi balzam za dušo. Poleg tega, da je zelo lep šport, pa je najbolj  zdrava oblika rekreacije, saj med vadbo krepimo srce in ožilje,  izboljšamo pljučno kapaciteto in pretok kisika v krvi, zmanjšamo nivo holesterola, izboljšamo držo, izgubljamo kalorije, blažimo učinke stresa ter izboljšamo fizično kondicijo. Je odličen način aerobna vadbe, pri kateri uporabljamo mišice celotnega telesa. Vadba je primerna za vse generacije,  vse nivoje znanja in fizične pripravljenosti. Za pravi užitek pri nabiranju kilometrov pa je dobro poznati osnovne tehnike teka.

20230211 085440
Tečaj Teka Na Smučeh

ZA VAS IZVAJAMO

skupinske tečaje (do 8 tečajnikov) ter individualne tečaje (do 3 tečajniki) tako za odrasle kot otroke.

Tečaj je namenjen tistim, ki še nikoli niste tekli na smučeh.  Na tem tečaju boste spoznali osnovno opremo, kako in s katerimi vajami se dobro ogreti ter po pravem metodičnemu postopku  pridobili  osnovna znanja tehnik teka (klasično ali drsalno tehniko). Z zabavnimi igrami in vajami se boste privadili na opremo, pridobili občutek za ravnotežje, drsenje, pridobili znanje kako se zaustaviti in kako se pravilno in varno spustiti po klančini navzdol.

Nadaljevalni tečaj je namenjen vsem tistim, ki so že tekli na smučeh in si želijo osvežiti ali izboljšati tehnike teka. Bolj podrobno  boste seznanjeni s elementi tek na smučeh (klasična ali drsalna tehnika) in nadgradili vaše znanje. Po zaključenem tečaju se boste lahko podali tudi na bolj zahteven proge.

Cenik

  • skupinski 3 urni tečaj : 40€ (minimum 4 osebe) – vključena karta za progo
  • individualni 2 urni tečaj: 50€ (maksimalno 3 osebe) –

    vključena karta za progo

Velik poudarek damo na kvalitetno izvedbo in postopno osvajanje korakov teka na smučeh. Ker menimo, da se samo na tak način  najbolj kvalitetno in najlažje naučimo tehnike teka. Korak po koraku. Žal pri tem športu bližnjic ni 😉 . Bolj ko osvojimo znanje večji užitek je teči na smučeh.

Uživači zimskega rajanja, mi vas veselo pričakujemo!

Scroll to Top